Tymes4
Case

“Het werd al snel duidelijk dat Tymes4 voor ons de ideale oplossing was.” – Almere City FC

Almere City FC maakt sinds juli 2022 gebruik van Tymes4, het ticketingplatform dat speciaal is ontwikkeld voor betaald voetbal organisaties en inmiddels door 20 betaald voetbalclubs in Nederland wordt gebruikt. Wij spraken met Perry Hendriks, Communicatiemanager bij Almere City FC, over de ingebruikname van Tymes4, over hoe het platform de club heeft geholpen en over de toekomstplannen.  

Almere klantcase

De keuze voor Tymes4 

Perry vertelt dat de keuze voor Tymes4 al snel duidelijk werd: “Na de overgang van SRO naar een ander ticketplatform, liepen we tegen enkele beperkingen aan. Het bleek ontzettend moeilijk om de vertaalslag te maken naar een ticketmodule voor een voetbalclub, ondanks dat de partijen al veel ervaring hadden met grote publieksgroepen. Wij waren dus specifiek op zoek naar een partij die groot was geworden in de voetballerij. Hierbij hebben we verschillende platformen naast elkaar gelegd en met collega’s van andere BVO’s gesproken. Hierbij werd al snel duidelijk dat Tymes4 voor ons een ideale oplossing was.” 

De feilloze migratie naar Tymes4 

“De migratie naar Tymes4 was quick and dirty”, vertelt Perry. “Eigenlijk was onze vraag richting Tymes4 onmogelijk, omdat wij pas laat tot de conclusie kwamen dat wij een andere oplossing nodig hadden. De onboarding was echter snel en duidelijk en zeer goed georganiseerd. Uit de vragen die gesteld werden, bleek eigenlijk al meteen de relevantie met de voetballerij en de doortastendheid. Daarbij kwam nog de moeilijkheid dat het eerste deel van onze campagne al op een ander platform was aangevangen, maar ook de migratie van die data naar de uiteindelijke Tymes4 omgeving ging feilloos. In totaal hebben we binnen zo’n 2,5 maand het hele platform van a tot z ingeregeld. Echt een openbaring!!” 

Ontlasting van front- en backoffice én hogere conversies 

Perry vertelt op welke manieren Tymes4 de club heeft geholpen: “Het heeft ons voornamelijk ontlast in zowel de front- als backoffice. Het systeem is voor de eindgebruiker meer intuïtief en sommige zaken verlopen geautomatiseerd. Je merkt dus vooral dat er minder druk is qua e-mails en telefoontjes. Daarnaast merk je dat de conversies hoger liggen dan voorheen. In het verleden haakten klanten nogal eens af tijdens het ticketingproces. Je kunt er geen wetenschap op los laten vanwege alle andere factoren die erin meespelen, maar het kan geen toeval zijn dat Almere City FC dit seizoen een recordomzet heeft gedraaid op ticketing!”  

Zakelijk portaal 

Almere City FC maakt momenteel nog geen gebruik van het zakelijk portaal dat Tymes4 biedt, maar Perry vertelt dat dit wel zal gaan gebeuren: “Gebaseerd op de ervaringen in de B2C omgeving zijn wij zeker voornemens hier de stappen in te ondernemen. Onze commerciële afdeling pakt die handschoen de komende tijd op.” 

De ondersteuning vanuit Ormer ICT 

Perry heeft regelmatig contact met Ormer ICT: “De ondersteuning bij Tymes4 is goed. Met Marcel Kole hebben we bovendien iemand uit het Almeerse die ook nog eens bekend is met de club. Wat dat betreft kan het ook niet beter. Vanuit de dagdagelijkse ondersteuning is ook de nieuwe seizoenkaartcampagne opgezet en die verloopt vooralsnog voorspoedig.” 

De toekomst

“Wij zijn enthousiast om de samenwerking naar een volgend niveau te tillen”, aldus Perry. “Zoals Almere City FC is ook Tymes4 in ontwikkeling en zijn er de afgelopen maanden nieuwe functionaliteiten en releases vrijgekomen die ook bij Almere City FC kunnen helpen om de volgende stap in ticketing te maken. De toevoeging van het zakelijke platform staat hierbij bijvoorbeeld op de lijst, maar ook de integratie van een ‘single sign on’ met behulp van verschillende partners. Dit zal het proces nog meer structureren en efficiënter maken.” 

Contact

Interesse in samenwerking?

Wil jij meer weten over ons state-in-the-art ticketingplatform, dan kom ik graag met je in contact! Ook als je je als leverancier begeeft in het eco-systeem van een voetbalclub zou ik graag kennismaken en eens van gedachten wisselen.